Nisan 27, 2012

zam(an)..


seneler birşey ifade etmemeye başladı.. 
ki; 1dk bile çokken bazen..
zaman kıvrım kıvrım bükülüp, bi yerleri yok oluyor, bi yerleri bel veriyor, o bellerde alabildiğine sinapslar..
yaşlanıyor muyum, yoksa einstein'ı anlamaya mı başlıyorum :)
bazen hele o kadar çok hissediyorum ki, o kadar bağırıyor ki, o zamandan bağımsız içimdeki nehir mi o artık, akış mı, bakış mı.. durmuyor, bi durmuyor.. bi duymuyor..

şu aklımı alan gönül durdukça içeride, izafiymiş yokluk,varlık & zaman..

hep burada, o an hep bu an..

fotoğraf: kemiKsiz, bozcaada/'06

Nisan 26, 2012

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM BASIN DUYURUSU VE "ÇERNOBİL ASLA" ETKİNLİKLERİ



Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Çernobil Felaketi‘nin 26. yılında çeşitli etkinliklerle nükleer santrallara karşı halkı uyaracak. NKP, ülkemizde Akkuyu ve Sinop için yürütülen nükleer santral kurma girişimlerini 26 Nisan Çarşamba günü Ankara‘da saat 18.00‘de gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklaması ile protesto etti.

NKP‘nin "Çernobil Bir Daha Asla" başlıklı etkinlikleri 24 Nisan‘da Ankara‘da Yüksel Caddesi‘nde açılan imza standı ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği‘nin (AFSAD) "İklimler" konulu fotoğraf sergisi ile başladı. İmza standı ve sergi 27 Nisan tarihine kadar görülebilir.

NKP, felaketin yaşandığı 26 Nisan tarihinde ise Yüksel Caddesi‘nde İnsan Hakları Anıtı önünde saat 18.30‘da kitlesel basın açıklaması düzenleyecek. Aynı gün EMO Konferans Salonu‘nda da ücretsiz "Çernobil Unutulmayacak" film gösterimi gerçekleştirilecek. 30 yıllık bir gazetecilik ve yönetmelik deneyimine sahip olan, çingenelerin hakları ve nükleer enerji konularında seri belgeseller çekmiş olan Yönetmen Alain de Halleux tarafından Çernobil‘deki nükleer felaketten tam 25 yıl sonra çekilen bu belgesel filmde, 1986‘dan beri Ukrayna‘da yaşananlar ve kazanın günümüze etkileri ele alınıyor.

Mersin NKP ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde 26 Nisan Perşembe günü saat 12.30‘da buluşarak düzenleyecekleri mitingle nükleer santral girişimini protesto edecek.

Etkinlikler kapsamında Sinop‘ta 28 Nisan Cumartesi günü "Nükleer Enerji, Çevre ve Sağlık" paneli düzenlenecek. Panele EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Gazeteci-Enerji Analisti Özgür Gürbüz, Ankara Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı‘ndan Prof. Dr. Fatma Evyapan, Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği‘nden (NÜSED) Dr. Derman Boztok katılacak. Panel, Melia Kasım Otel‘de 28 Nisan Salı günü saat 13.30‘da yapılacak.

İstanbul‘da ise 28 Nisan Cumartesi günü Göztepe Selami Çeşme Özgürlük Parkı‘nda 14.00-20.00 saatleri arasında "Nükleere İnat Yaşasın Hayat/Gökkuşağı Şenliği" gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında "Moğollar, Marsis, Serap Yağız-Taner Öngür, Teneke Trampet, Kara Güneş, Kül, Meluses, Nejat Yavaşoğulları, Neyse" adlı grup ve sanatçılar ücretsiz konser verecek.


geldiler & gittiler.. shearwater..


gidildi görüldü..
beğenildi..
Animal Joy'da ne var ne yok söyledi abiler, aralara da birkaç eski şarkı serpiştirdiler. Bunlardan biri ve ortamı birden ısıtan da "rooks" oldu.
Bir grubun elemanlarının hepsi mi sempatik olur? :)Sahnedeki enerjileri çok güzel, çok samimiler ve işlerini güzel yapıyoarlar. Sadece konserin sonunda doğru bateristin iyi ki de oturduğunu düşündüm. Ayakta olması gereken bir enstrüman çalıyor olsaydı, pek başarılı olabileceğini sanmıyorum, zira özellikle bis bölümünde başını zor taşıyordu :) Söylemeden geçemeyeceğim; Jonathan Meiburg'un gitar askısındaki yelkovankuşu iğnesi ayrıntısına ayrıca bayıldım.

Özetle güzel bir konser oldu..
Yine gelsinler, yine gidelim! :)

ve rooks'tan bir kaç satır madem..
"...
Underneath these cold stars
In this trembling light and he cries
Amen let their kingdom come tonight
Let this dream be realized "

fotoğraf : kemiKsiz, 19.04.2012-babylon/istanbul

Nisan 19, 2012

Dersaadet'te bir Shearwater..

Albümleri Matador Records’tan çıkan bir başarılı grup daha , nihayet Dersaadet’e geliyor bu gece; Shearwater!
İndie rock ile folk rock arasında seyreden müziklerinin başlangıcı eskilere dayanıyor. Okekrvil River’ın 2 üyesi olan Jonathan Meiburg and Will Sheff, ufaktan birlikte biraz daha yavaş birşeylerler çalmak için çalışmaya başlarlar. Derken 2001’de Texas’ta Shearwater kurulur. Bu eyalete karşı olan önyargımı yumuşatmayı başardıklarını da söyleyebilirim :)
Jonathan’ın eski eşi Kim Burke kontrabasıyla, Thor Harris de davul ve vibrafon performansıyla onlara katılır. Elinden çalgı kurtulmayan Howard Draper’ın da eklenmesiyle ses zenginliğini arttıran grubun ilk albümü The Dissolving Room'un ardından belli başlı albümlerini; Everybody Makes Mistakes, Thieves EP, Palo Santo, Rooks, Golden Archipelago ve son olarak bu senenin şubat ayında piyasaya sürülen Animal Joy olarak sıralayabiliriz.

Her ne kadar bugün İstanbul ayağı gerçekleşecek olan turne, son albümün şerefine yapılıyorsa da, kalbimi çaldıkları Rook albümünden de birkaç parçaya yer vereceklerini umuyorum. Bu albümden ”On the death of the waters”ı ilk dinlediğimde, önce nefeslerimi derinleştirip, ardından beni yükseklere fırlatmıştı :)

Grubu daha önce dinlemediyseniz, tanımak için Rook'tan başlamanızı önerebilirim. Son albümden birşeyler dinleyeyim derseniz; önerim “You as you were” olacaktır.. videosu da izlenmeye değer..
Grubun diğer bir özelliği de, doğaya olan hassaslıkları.. Ve bu albüm kapaklarından, müziklerine kadar tüm ayrıntılara yansıyor.
Sheawater,  berrak ve farklı vokali (Jonathan Meiburg), zengin enstrümanları , dingin ve melankolik  olmasına karşın yer yer patlayan, yükselip alçalan tınısıyla canlı dinlenmeyi hak ediyor :)
Bu gece Babylon’da 21:30'da!  önce Julie Dorin, ardından Shearwater sahne alıyor..
İyi eğlenceler! ;)