Nisan 19, 2012

Dersaadet'te bir Shearwater..

Albümleri Matador Records’tan çıkan bir başarılı grup daha , nihayet Dersaadet’e geliyor bu gece; Shearwater!
İndie rock ile folk rock arasında seyreden müziklerinin başlangıcı eskilere dayanıyor. Okekrvil River’ın 2 üyesi olan Jonathan Meiburg and Will Sheff, ufaktan birlikte biraz daha yavaş birşeylerler çalmak için çalışmaya başlarlar. Derken 2001’de Texas’ta Shearwater kurulur. Bu eyalete karşı olan önyargımı yumuşatmayı başardıklarını da söyleyebilirim :)
Jonathan’ın eski eşi Kim Burke kontrabasıyla, Thor Harris de davul ve vibrafon performansıyla onlara katılır. Elinden çalgı kurtulmayan Howard Draper’ın da eklenmesiyle ses zenginliğini arttıran grubun ilk albümü The Dissolving Room'un ardından belli başlı albümlerini; Everybody Makes Mistakes, Thieves EP, Palo Santo, Rooks, Golden Archipelago ve son olarak bu senenin şubat ayında piyasaya sürülen Animal Joy olarak sıralayabiliriz.

Her ne kadar bugün İstanbul ayağı gerçekleşecek olan turne, son albümün şerefine yapılıyorsa da, kalbimi çaldıkları Rook albümünden de birkaç parçaya yer vereceklerini umuyorum. Bu albümden ”On the death of the waters”ı ilk dinlediğimde, önce nefeslerimi derinleştirip, ardından beni yükseklere fırlatmıştı :)

Grubu daha önce dinlemediyseniz, tanımak için Rook'tan başlamanızı önerebilirim. Son albümden birşeyler dinleyeyim derseniz; önerim “You as you were” olacaktır.. videosu da izlenmeye değer..
Grubun diğer bir özelliği de, doğaya olan hassaslıkları.. Ve bu albüm kapaklarından, müziklerine kadar tüm ayrıntılara yansıyor.
Sheawater,  berrak ve farklı vokali (Jonathan Meiburg), zengin enstrümanları , dingin ve melankolik  olmasına karşın yer yer patlayan, yükselip alçalan tınısıyla canlı dinlenmeyi hak ediyor :)
Bu gece Babylon’da 21:30'da!  önce Julie Dorin, ardından Shearwater sahne alıyor..
İyi eğlenceler! ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder